top of page

Yoga stijlen bij Amazing Yoga

Bij Amazing Yoga kun je verschillende stijlen van yoga volgen. Van krachtige tot rustige meditatieve lessen. Yoga gaat niet over prestatie of een mooi plaatje, het gaat over iets wat we soms vergeten zijn. Het moment om in het nu te zijn en te voelen dat alles goed is zo als het is.


Wat past bij jou? Lees over de verschillende yogavormen. Twijfel je, neem dan gerust contact met me op. Ik adviseer je graag. Of neem een proefles.

Power Yoga en Vinyasa flow Yoga 

Group of young diverse sporty people doi

Power Vinyasa Flow Yoga is een pittige les waarin we in een behoorlijk tempo houdingreeksen afwisselend vloeiend en dynamisch uitvoeren.  Met Power Vinyasa Flow maak je op een krachtige manier verbinding tussen adem en beweging vanuit een intense bewustwording van lichaam en geest. Het doel is om innerlijke rust te creëren, het leren toepassen van een juiste adem en conditie, kracht en flexibiliteit op te bouwen

Vinyasa flow Yoga yin & yang is een mooie combinatie van een krachtige Vinyasa yoga en een rustige, meditatieve vorm van Yin yoga . We starten met een stiltemoment en bewustwording van de adem vervolgens een warming up, een aantal krachtige flow reeksen, dan rustige yin houdingen en we eindigen met een meditatieve eindontspanning, Het doel is om innerlijke rust te creëren, het leren toepassen van een bewuste diepe Ujjayi adem. Kracht, conditie en flexibiliteit op te bouwen.

De vinyasa flow les wordt op op maandagochtend gegeven en de power yoga les op vrijdagochtend.

Nieuwsgierig? Meld je aan voor een (proef)les.

Power Vinyasa Yoga

Gentle Yoga & Soft Gentle Yoga

Attractive young woman working out indoo

Gentle flow yoga is een zachte, vloeiende yogales waarin we streven naar ontspanning, het laten stromen van energie en het herstel van het lichaam.

De houdingen worden net als bij de flow lessen in een serie uitgevoerd en aan elkaar verbonden door adem en beweging (vinyasa’s), zodat er een ‘flow’ ontstaat. Een soort melodieuze dans. Deze lessen zijn alleen langzamer van tempo. Het rustige tempo stelt ons in staat om de ademhaling en de beweging van ons lichaam nauw te verbinden. Het bewegingsritme van de ademhaling creëert een dieper bewustzijn van ons lichaam en van wat er zich erin afspeelt. De Soft Gentle Yoga lessen zijn al het bovenstaande maar dan in een nog zachtere uitvoering. De Soft Gentle Yoga les is geschikt voor iedereen die op een mat kan liggen, staan en zitten.

Tijdens de (Soft) Gentle Flow les besteden we aandacht aan de opwarming van de gewrichten en grote spiergroepen in ons lichaam. Daarnaast zijn er elementen van Restorative en Yin yoga waarbij we props gebruiken om het lichaam te ondersteunen en zo een diepe ontspanning in, en het herstel van, het lichaam kunnen bevorderen.

Door het zachte (gentle) karakter van de les en het langzame tempo, is de les ideaal voor ieder die diepe ontspanning zoekt, en tevens wil werken aan een krachtig flexibel lichaam.

De (Soft) Gentle Yoga wordt op donderdagmorgen gegeven.

Easy Vinyasa Yoga

Aerial Yoga

aerial yin LR.JPG

Aerial Yoga is een nieuwe vorm van yoga die zijn oorsprong kent in Amerika.
Op een unieke wijze ervaar en beoefen je de traditionele yoga houdingen met behulp van een stoffen hangmat. Zo ontstaat er een uniek gevoel van gewichtloosheid, vrijheid, ruimte en creëer je lengte in je hele lichaam.
Je leert om los te laten en de zwaartekracht zijn werk te laten doen tijdens omgekeerde houdingen. Hierdoor verminder je de druk op de wervelkolom, waardoor je alle omliggende spieren kan ontspannen. Op een unieke wijze sluiten we de les, letterlijk zwevend, af.

Kracht: We bouwen in de Aerial Yoga zowel aan innerlijke kracht (mentaal), als aan spierkracht (fysiek). 

Souplesse: Soepel zijn heeft niet alleen te maken met je spieren en een lenig lijf want zonder een flexibele geest geven je spieren en dus je lichaam ook niet mee. In de Aerial les trainen we dus eigenlijk ook je geest om flexibel te zijn. 

Balans: Het vinden van balans in iedere houding, maakt je zowel fysiek als mentaal sterker.

Yin Yang Aerial Yoga:

In mijn lessen maak ik een combi van Yin en Yang Yoga. 

De Aerial Yoga les wordt op de donderdagmorgen gegeven.

Aerial Yoga
Restorative Yoga

Restorative flow Yoga

Close up of young woman practicing yoga

Restorative Yoga betekent letterlijk ”herstellende Yoga”. Je spreekt het zelf genezende vermogen van je lichaam aan. In deze vorm van Yoga gaan we naar de stilte in ons zelf, in deze drukke wereld zijn we vaak vergeten wat dat is. We observeren en geven ons zelf de gelegenheid om los te laten. Door de aandacht en adem bewust te richten op weerstand en sensaties die ontstaan kun je zowel fysiek, mentaal en emotioneel loslaten. Het doel is het vertragen van alle systemen waardoor je zenuwstelsel kalmeert, je bloedruk verlaagd, je adem rustiger wordt. Je lichaam en geest krijgt op deze manier tijd om te herstellen.

 

Elke les heeft een thema. We beginnen met een stilte moment, het zijn in het hier en nu en bewustwording van de adem (korte meditatie). Verder bestaat de les uit zachte bewegingen en ondersteunende houdingen die we minimaal 5 min. aanhouden. We eindigen de les met een geleide meditatie of visualisatie. Nieuwsgierig? Meld je aan voor een (proef)les.

De Restorative Flow Yoga wordt op de maandagmorgen gegeven.

Yin Yoga

Yin Yoga

Young woman practicing yoga with namaste

Yin Yoga gaat niet om spierkracht maar richt zich op de diepere lagen in ons zelf. Naar de stilte en het bewust voelen. Door de zwaartekracht haar werk te laten doen, ervaar je dat er meer ruimte ontstaat, letterlijk en figuurlijk. Het doel is het versterken en het versoepelen van bindweefsel, de dieper gelegen spieren en gewrichten. Het stimuleren van energiestromen (meridianen). Accepteren en compassie hebben in wie en wat je bent.

 

Elke les heeft een thema. We beginnen met een stilte moment, het zijn in het hier en nu. We worden ons bewust van de adem (korte meditatie) en we sluiten het moment af met een gezamenlijk AUM. Vervolgd door Yin houdingen die we 2 tot 5 min. aanhouden waarbij het lichaam wordt ondersteund waar nodig met props zoals kussens, dekens en blokken. We eindigen de les met een eindontspanning. Nieuwsgierig? Meld je aan voor een (proef)les.

De Yin Yoga wordt op de vrijdagmorgen gegeven.

Stoel Yoga
Personal Training

Personal Training of Duo Training

Young women practicing yoga at the gym a

Personal yoga training voor als je het gewoon fijn vindt om alleen of met zijn tweetjes les te krijgen. Of je hebt fysiek, mentaal of emotioneel even wat “helende” yoga nodig. Deze training wordt volledig afgestemd op jouw wensen, doelen en beperkingen. We werken aan een nieuwe leefstijl waarin balans tussen lichaam en geest centraal staat. Door mijn diversiteit aan yoga stijlen zijn er tal van mogelijkheden om een training vorm te geven, afgestemd op jouw wensen en behoefte. Nieuwsgierig? Bel me of mail voor meer informatie of vul het contactformulier in.

Stoel Yoga

foto stoelyoga_edited.jpg

Stoel Yoga is voor iedereen. Jong en oud, ongeacht hoe lenig je bent en wat voor conditie je hebt. Er wordt rekening gehouden en creatief omgegaan met beperkingen. Zeer aan te bevelen na of tijdens het herstel van ziekte of blessures. Het doel is om door middel van een bewuste verbinding van beweging en adem, spanning los te laten. Spieren en gewrichten soepeler en sterker te maken. En tot slot je concentratie en motoriek te verbeteren.

 

De les begint met een stilte moment in de vorm van een korte meditatie, bewustwording van de adem en het lichaam. Vervolgens volgt een warming- up, aansluitend een reeks yogahoudingen die we in een rustige flow op het ritme van de adem doen. We sluiten de les af met een heerlijke eindontspanning. Zittend, liggend net wat je prettig vindt. Nieuwsgierig? Meld je aan voor een (proef)les.

De Stoelyoga wodt op de maandagmorgen gegeven.

bottom of page