top of page
  • Foto van schrijveramazingyogastudio

"Reis door de Chakra's".

Tijdens deze workshop maken we een reis door de Chakra’s met behulp van Yin houdingen. We houden deze houdingen lang, en met aandacht aan de verschillende Chakra’s, aan. Voor elke Chakra bestaan specifieke houdingen. Op deze manier stimuleren we de energie in deze Chakra’s. We laten ons meevoeren op de prachtige klanken van de Handpan bespeeld door Lisa Knibbeler

Wat zijn Chakra’s?

In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig, die zich bevinden “langs” je wervelkolom. Deze staan bekend als Chakra’s en zijn verbonden met het fysieke, emotionele, mentale, spirituele en het energetische lichaam.

Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een Chakra kun je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen. Of in andere woorden: een draaiend wiel van energie.


1ste Chakra Muladara: of te wel stuit- of wortelchakra. Daar waar je oorsprong ligt, je basis. Zorgt voor stabiliteit. Je geaard en veilig voelen.

2de Chakra Swadhistana: of te wel sacraal chakra. Swadhistana staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit.

3de Chakra Manipura: of te wel zonnevlecht (Solaris Plexius) genoemd. Staat voor blijheid, energiek zijn, zelfwaardering en controle over jezelf hebben. De kracht om te bereiken wat je wilt. Wanneer je Manipura in evenwicht is kun je er voor een ander zijn.

4de Chakra Anahata: of te wel het hartchakra. Het energie punt Anahata Chakra staat voor liefde voor jezelf, liefde geven en liefde ontvangen. Vriendelijkheid naar jezelf en naar die ander. Geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans.

5de Chakra Vishuddha: oftewel keelchakra. Bevind zich in het gebied van de nekwervels en het strottenhoofd. Dichtbij de schildklier. Hierdoor speelt de stofwisseling een grote rol. Vishuddha Chakra staat voor zuiverheid: op het moment dat je je zelf laat horen, laat weten wat je nodig hebt en je gehoord wordt, met eerlijkheid en oprechtheid, zal zuivering van lichaam en geest optreden.

6de Chakra Ajna: oftewel voorhoofdchakra. Je derde oog ook wel Ajna genoemd, bevindt zich tussen het gebied van de wenkbrauwen. Staat voor beeldvorming, intuïtie, verbeelding, visualisatie, inzicht en dromen.

7de Chakra Sahasrara: of te wel kruinchakra staat voor bewustzijn. Het ontwikkelen van een bepaald “weten” wat niet persé kennis is maar een oneindige wijsheid. Het weten door het niet weten en niet denken maar het ZIJN.

Nieuwsgierig?

Zondag 10 februari om 10.00 uur kun je mee op reis.
98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page