top of page
  • Foto van schrijveramazingyogastudio

Ontdek de HELD in jezelf, een prachtige Heldenhoudingen Yin-Yang-Flow workshop:

Zondag 24 november 2019 om 9:30 uur

Deze verdiepende workshop moet je echt beleven: kracht, passie en inspiratie op basis van de welbekende Heldenhoudingen. Vind kracht en balans in jezelf.

Duur 2 uur. Kost: 25 euro

Klik op de foto om je direct in te schrijven


In deze workshop ONTDEK DE HELD IN JEZELF ofwel <the Dancing Warrior> gaan we dieper in op de bijzondere reeks van heldenhoudingen. Als geen ander kunnen de heldenhoudingen ons inspireren en helpen een krachtige balans in ons leven te vinden. Door deze heldenhoudingen aaneengesloten op het ritme van de adem te beoefenen ontstaat er als het ware een “dans”. Een dans voor het “leven” en voelen we ons powerful, moedig en krachtig als een echte “warrior”, echt heldhaftig.


Waar komt de naam "The Dancing Warrior" vandaan:

In de "Bhagavad Gita", een onderdeel uit de Vedische Geschriften en verzen uit India, staat een dialoog tussen Krishna en de Warrior, de krijger Arjuna, aan de vooravond van een enorme strijd. De strijd gaat tussen honderden slechte krijgers, zeg maar “the bad guys” en 5 broers “the good guys” die alles in het werk gesteld hadden om de strijd te doen voorkomen. Deze strijd is vergelijkbaar met onze dagelijkse strijd met onszelf en het leven.

De honderden “bad guys” vertegenwoordigen onze begeertes. De begeerte om alles naar onze eigen hand te zetten, de begeerte naar allerlei materiële zaken, om het leven zo te manipuleren dat het toch vooral voor onszelf prettig is, ongeacht wat dat voor een ander betekent.

De vijf “good guys” vertegenwoordigen juist het goede en positieve in ons. Onze wil om het goede te doen en niet altijd de eenvoudige weg te kiezen. Om met de beste intenties goed, open, aardig en juist niet egoïstisch te zijn en jezelf en anderen positief te ondersteunen en te dienen.

We komen deze strijd elke dag weer tegen, soms winnen de good guys en soms de bad guys.


Yoga kan ons helpen in deze dagelijkse strijd. Daarvoor is yoga feitelijk ontstaan en ontwikkeld. Om ons te helpen in ons streven te worden als deze 5 krijgers “the good guys”. Te streven naar het positieve. Een balans en harmonie te vinden.


De warrior of heldenhoudingen:

De Sanskriet naam voor de Warrior- of Heldenhoudingen is Virabhadrasana. Dit zijn houdingen die mentale en fysieke kracht van je vragen. Maar als je ze goed gedoseerd en met positieve kracht beoefend, zullen ze je dat wat ze van je vragen ook weer terugschenken.

Daarom zijn Heldenhoudingen voor mij de grootste bron van inspiratie op de yoga mat.

Door de fysieke en mentale werking van de beoefening van yoga bouw je de kracht in je zelf op om steeds beter opgewassen te zijn tegen deze dagelijkse strijd. En je zult merken dat de 5 good guys steeds krachtiger worden.

Dit is een van de redenen waarom ik iedere dag weer op de yoga mat sta.

In een flow gebracht zijn deze Heldenhoudingen als een dans met en voor het leven.

Lieve groet,

Jolanda

Voor deze workshop kun je je online inschrijven en betalen. Je kunt het bedrag ook zelf overmaken onder vermelding van je naam en de workshopdatum. Je plaatsje is gegarandeerd na betaling.

Annulering workshop

Je kunt de workshop tot 10 dagen voor aanvang kosteloos annuleren. Het volledige bedrag wordt dan teruggestort. Tot 3 dagen voor aanvang ontvang je de helft terug. Bij annulering van een workshop 24 uur van tevoren wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Betalingsgegevens:

Banknummer: NL 64 RABO 0332 6467 26 t.n.v. Amazing Yoga.

Vermeldt je naam en de workshop datum!!


123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page