In de XL Vinyasa Yoga les “the Dancing Warrior”, maak je uitgebreid kennis met de bijzondere reeks van heldenhoudingen. Als geen ander kunnen de heldenhoudingen ons inspireren en helpen een krachtige balans in ons leven te vinden. De stevige fysieke component en de bijbehorende mentale kracht ondersteunt ons in de dagelijkse strijd om in balans te blijven. Door deze heldenhoudingen aaneengesloten op het ritme van de adem te beoefenen ontstaat er als het ware een “dans” een dans voor het “leven” en voelen we ons powerful, moedig en krachtig als een “warrior”.
Ook zo’n zin in een heerlijke XL flow les? Vrijdagavond 22 maart van 19.30 uur tot 21.00 uur.
Schrijf je nu in: www.amazingyoga.nl
Hoe komen de Worriors aan hun naam?
Het verhaal van Arjuna: (De Bhagavad Gita)
Vyasa, de auteur van de Mahabharata, presenteert de kennis van Vedanta in de vorm van een dialoog tussen Arjuna, de leerling die de waarheid wil kennen, en Krishna, de leraar. Het eerste hoofdstuk van de Gita beschrijft de context waarin deze dialoog plaatsvindt.
Arjuna, een prins en machtige krijger, staat midden op het slagveld van een oorlog die op het punt staat van uitbreken. Plotseling is hij hevig in conflict met zichzelf. Aan de ene kant heeft hij als krijger de plicht om te vechten en *dharma
in zijn rijk te handhaven, aan de andere kant heeft hij een grote liefde voor al zijn familieleden, die door familiaire twist aan beide zijden van deze oorlog verzeild zijn geraakt. Hij weet niet meer wat juist is om te doen. Vechten betekent dat een groot deel van zijn familie zal omkomen, maar vluchten betekent dat zijn rijk, en daarmee ook dharma, ten onder zal gaan. Arjuna wordt moedeloos en vraagt zich af waar het nu eigenlijk om draait in het leven. Alles waar hij voor leefde, staat op het punt om vernietigd te worden. Hoe zal er ooit een einde komen aan het immense verdriet dat hij nu ervaart? Hij vraagt Krishna om hulp, en Krishna onderwijst hem in zelfkennis. Aan het einde van de Bhagavad Gita is Arjuna al zijn twijfels kwijt, is zijn geest weer helder, en weet hij wat juist is om te doen.
*Dharma: In harmonie leven Ik wil leven, gelukkig leven. Andere wezens willen dat ook. Dit gegeven is de basis voor dharma, een universeel normenstelsel dat we allemaal ervaren.
Comments